perjantai 22. joulukuuta 2017

PUOLIVUOTIAS HERRA TOSSAVAINEN

Herra Tossavainenhan täytti jo 2.12 puoli vuotta, mutta nyt vasta tehdään tsekkaus siihen millainen puolivuotias pikkutyyppi täällä oikein onkaan!

Mio on oppinut ryömimään viime lauantaina ja voi luoja kun koko ajan olisi hirveä meno päällä! Sylissäkin on pakko ruveta vääntämään ja kääntämään eikä voi hetkeäkään olla paikoillaan. Vielä se varsinainen etenemistyyli on hakusessa, mutta lauantaihin verraten Mio menee jo hurjaa vauhtia eteenpäin. Äitiä rupee vähän hirvittämään..

Kaukosäätimet, puhelimet, johdot ja kaikki muu kielletty on hirveän kiinnostavaa ja sitten jos niiden luo ehditään ennen äitiä tai isää niin se jos mikä naurattaa! Ja sitten totta kai alkaa kitinä kun vanhemmat puuttuu peliin. "Rakas, et sä voi syödä sitä. Ota tosta oma lelu!". No kun ei se kelpaa!

Jos joku lelu on varma viihdyttäjä, niin äänikirja josta kuuluu hassuja maatilan eläinten ääniä. Ja sitä ankka-nappia pitää painaa noin viis biljoonaa kertaa peräkkäin.

Ruokailusta on tullut varsinaista harhautusshow'ta. "Otapa tosta kauha. Kato tätä lusikkaa! Avaa suu. Täältä tulee juna, sano AAAA!" kuuluu kun yritetään saada herraa keskittymään edes johonkin jotta saatais ruokaa alas. Nimittäin jos Miolla ei oo jotain mitä tutkia tai katsella niin hän päättää kahdella pikku töröhampaallaan napata lusikasta kiinni tiukasti kuin terrieri ja sitten otetaankin käsillä kiinni upottaen sormet suoraan pilttiin. Ja sitten jos harhautus epäonnistuu, kuuluu:"EIEIEI, älä sotke sitä ruokaa silmiis!" En jaksa enää edes laskea monestiko jäbän kulmakarvat on ollu mustikassa.


Mä aluks tein kaikki soseet itse, mutta koska kiinteiden lisääntyessä ja mun laiskistuessa oon ostanut pilttiä aika paljonkin. Varsinkin tän muuttohässäkän keskellä ( kun mekin muutettiin jo viime sunnuntaina sen sijaan, että alun perin piti muuttaa tänään ). Pilteistä ehdottomasti Misen suosikki on mustikkainen smoothiepussi. Jos mikään muu ei mee alas, niin sitä saa yleensä ainakin vähän.

Yksi suuri herkku on myöskin kurkkuviipaleet. Ai että kun niitä saa nakertaa, silloin vasta onkin onnellinen poika!

Aina kun alkaa kiukuttamaan mm. kylvyn jälkeen pyjamaa pukiessa, Mio rauhoittuu aloilleen kun laulan "Äidin kasvimaalla". Mulla ei itse asiassa oo hajuakaan mikä ton kyseisen laulun oikee nimi on..

Mise osaa jo suhteellisen hyvin istua ihan itse! Aika paljon huojuu vielä ja saattaa muksahtaa kyljelleen, mutta hienosti pysyy ihan istumassa ilman tukeakin pieniä hetkiä. Ja kun kyljelleen kaadutaan niin siitä vaan jatketaan sitten hurjaa vauhtia ryömimällä eteenpäin seuraavan kielletyn kohteen luokse. 

Asiat joita Mio rakastaa: tissittely, iskä, kiljuminen, itsensä näkeminen peilistä, tissittely, kaikki kielletyt tekniikkavehkeet, tissittely, kun hänet nostetaan seisomaan, helistimet joilla voi hakata lattiaa niin että naapuri varmasti kuulee, tissittely, kaikki ne kielletyt tekniikkavehkeet, mahan pörisyttely, kylvyt, kylpyankka, tissittely, äidin hiuksien repiminen, kukkuu-leikki, ihan itse syöminen, potkiminen, hyppykeinu sekä se kuuluisa tissittely. Hän on selvästi tissimiehiä ja tämä äiti saa varmaan heittää hyvästit yösyöttöjen lopettamiselle. 

Asiat joista Mio ei pahemmin pidä: pukeminen, vaipan laittaminen, nenän putsaaminen, niiden kiellettyjen tekniikkavehkeiden pois ottaminen, päikkärit ( yleensä ), kukkakaali, päärynä sekä se kun ylähampaat kiusaavat eivätkä sitten millään tahdo tulla noiden kahden alatöröttimen kaveriksi!

En tiedä onko tää muutto verottanut poitsunkin voimia, sillä tällä viikolla Mio on nukkunut todella paljon päivisin. Eilen Mio veti sikeitä päivällä jopa 3h!! Tänään herättiin aamulla vasta 9:30 ja ekoilla päikkäreillä oltiinkin jo 10:50. Nukuttiin 1,5h jonka jälkeen jaksettiin 2h olla hereillä ja sitten taas nukuttiin 2h. No nyt ei ollakaan sitten viiteen tuntiin nukuttu vaan herra höpöttelee iloisena isälleen.

Painoa herralla on varmasti jo yli 10kg kun 5kk-neuvolassa oltiin 9850g ja 70cm. Ja hänellä on myös oikein komea lisäleuka.

Voisin jatkaa juttuja herra Tossavaisesta ikuisuuksia, sillä hän on meidän aurinko, kuu ja tähdet. Ja kuten hän varmasti sanoisi tissille: "olet minun aamupala, iltapala ja lounas. Sekä välipala. Ja päivällinen. Äläkä unohda yöpaloja. Sekä niitä pikku hiukopaloja siellä täällä."Ei kommentteja:

Lähetä kommentti