keskiviikko 27. joulukuuta 2017

JOULUKOOSTE

Joulu vietetty ja se olikin Mion ihkaensimmäinen sekä meidän ensimmäinen joulu perheenä. Mä alan pikkuhiljaa palautumaan joulun reissusta ja niin ilmeisesti Miokin, sillä koko reissun ajan Mio nukkui äärimmäisen huonosti heräillen monta kertaa yössä huutaen ja raivoten, mutta viime yönä klo 22-10 välillä Mio heräsi vain kahdesti, neljältä ja kahdeksalta!! Teki meinaan mulle ja Santullekin hyvää saada nukkua kunnolla!

Aatonaattona pakattiin tavarat aamusta ja suunnistettiin ihan ensimmäiseksi Santun vanhemmille syömään jouluruoka Santun perheen ja mummun kanssa. Sieltä ajettiin vielä samana iltana mun äidin luo missä vietettiin myös jouluaatto. Meillä on äidin kanssa perinteenä leikkiä tonttuja aatonaattona ja salaa laittaa paketit kuusen alle muiden mentyä nukkumaan vaikka mun nuoremmat sisarukset on 16- ja 18-vuotiaita. Ja joka ikinen vuosi mä ihmettelen, että mistä lahjojen salaisesta Narnian kaapista äiti repii niitä paketteja niin julmetusti. Talossa, jossa ei ole kovin paljoa kaappitilaa, ei pitäis olla tilaa niin suurelle määrälle. Saatika sitten, että se yhdestä pikkiriikkisestä kassista tuntuu repivän kuuraketin kokoisia lahjapaketteja. 
Meidän alkuperäinen suunnitelma oli viettää jouluaatto Santun papan luona, minne suurin osa Santun sukulaisista kokoontuu jouluna, mutta koska Santun äiti olikin töissä niin päätettiin mennä sinne vasta joulupäivänä. Oltiin siis jouluaatto mun äidin luona mun äidin, isäpuolen, veljen, velipuolen ja siskopuolen kanssa. Päivä meni aika leppoisasti aamupuurot syöden, elokuvia katsellen, ulkoillen, jouluruoan parissa, Mion kanssa leikkien, saunoen ( yritin juoda yhden siiderin, mutta lopulta sain vain pari pikkuhörppyä alas ), höpötellen, nauraen ja lahjoja availlen. Tässäkin meillä on perinteenä ollut jo vuosia, että jokainen avaa vuorotellen yhden lahjan koska kaikki uteliaina haluavat nähdä, mitä paketeista löytyy ja mikä reaktio kullakin tulee. Illalla perineenä jatkui lautapelien pelaaminen ja järjetön hihitys. Jouluaattoilta onkin asia mitä odotan joulussa eniten, silloin lähes poikkeuksetta saa nauraa vatsansa kipeäksi! 
Joulupäivänä suunnattiin Santun papalle. Lisää naurua, hälinää, lahjojen availua ja syömistä. Santtu meinas heittää meidän yhden lahja-arvan roskiin kun katsoi ettei siinä ollut voittoa, mutta tulihan siitä 20e voitto. Onneks käski mun tarkistaa sen! Mio jaksoi hienosti tsempata ja olla iloinen vaikka selvästi alkoi reissaaminen jo väsyttämään. Etenkin Mion 1-vuotias pikkuserkku oli hurjan mielenkiintoinen! 
Vietettiin yö vielä Santun vanhemmilla ja aamulla napattiin mun veli kyytiin ja lähdettiin ajamaan kohti Tamperetta. Yöllä Mio heräsi kolmeen asti tunnin välein ja voi elämä sitä huutoa ja raivoamista. Missään ei ollut hyvä ja jos Mio nukahti syliin, heräsi tuo veijari viimeistään kun hänet laskettiin matkasänkyyn. Aamulla kuitenkin jaksoi taas naurattaa! Muutenkin herra on parhaimmillaan aamulla yöunilta herättyään. Otettiin siis mun veli kyytiin ja auton nokka kohti Tamperetta. Vietiin mun pikkuveli meidän isän luo ja tehtiinpä mekin siinä samalla joulun viimeinen vierailu. Käytiin itseasiassa eilen kahdesti isän luona. Aamupäivällä samalla kun vietiin mun veli sinne ja vielä illalla kun oltiin hoidettu tavaroiden purkaminen ja kauppareissu alta pois. Oli ihana tehdä samalla pikku iltakävely raittiissa ilmassa!

Mio sai huiman määrän lahjoja, mutta pakettien avaamisessa herran lempipuuhaa oli naruilla leikkiminen sekä lahjapaperin syöminen. Me hankittiin Miolle muumitalo, muumi-pyjama, pari bodya, satukirja ja parit palikkalelut. Sukulaisilta Mio sai lusikoita, pari pyjamaa, housuja, bodyja, sukkia, kuha-pehmon ( joka on osoittautunut lemppariksi ), huuhkaja-pehmon, laulavan nallen, hyvin äänekkään virtahepolelun, parit äänikirjat, puisen palapelin, taljan.. en taida edes muistaa kaikkia! Ja suurkiitokset kaikille lahjoista! Me Santun kanssa saatiin pyyhkeitä, lahjakortti s-ryhmän kauppoihin, rahaa sekä bluetooth-kuulokkeet.Nyt me jatketaan samalla kaavalla kuin eilen illalla kun saatiin pikkumies vihdoin nukkumaan: itsetehtyjä hamppareita, pepsiä, sohva ja Viikingit. Aloitettiin eilen Viikinkien ensimmäinen kausi vihdoin ja taidetaan olla jo nyt koukussa! Joten ciao for now!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti