sunnuntai 10. syyskuuta 2017

LAUANTAI MUMMOLASSA

Pieni, uninen nalle tuhisee tyytyväisenä turvakaukalossaan nukahdettuaan auton tasaiseen hurinaan. Santtu kuuntelee radiota ajaessaan autoa, mä istun takana Mion vieressä ja väkerrän päiväkirjaani sekä hörpin mun matkaevästä aka pillimehua. Ollaan matkalla Mion mummolaan eli Santun vanhemmille. 
Heti ensimmäisenä perillä väläytetään mummulle leveä hymy ja mennään leikkimään ja naureskelemaan olohuoneeseen. Itse suuntaan ensimmäisenä kissan luo rapsuttelemaan tuota supersuloista karvakorvaa, joka nukkuu tyytyväisenä koiran paikalla. Santtu hakee koiran sisälle joka vieläkin jonkin verran pelkää Mioa. "En olis niin varma etteikö se pure", taitaa olla koiran päällimmäinen ajatus. Myöskään Mion kiljahdukset eivät oikein oo koiran, eikä kissankaan, mieleen. Kun Mio yrittää lattialla tarttua kissaan, liukenee herraskissa äkkiä paikalta pitkän häntänsä kanssa. Se kiinnostaa ihan liikaa tuota kaljua pentua. 


Käydään Santun ja Mion kanssa kävelyllä pienessä tihkusateessa. Puhutaan siitä, kuinka ihanaa olis asua maalla. Siellä kävelylle lähtemiseenkin on paljon matalampi kynnys kuin kotona kaupungissa ja Mio nukkuu paljon paremmin. Muutenkin maalla on paljon paljon ihanampaa! Taidan jatkaa unelmointia siitä ihanasta omakotitalosta keskellä metsää.. 
Syödään huippuhyvää lohikeittoa, Mio pääsee mummun lisäksi vaarin mahan päälle köllöttelemään ja vääntääpä vaarin sylissä kunnon vaippalastillisenkin ja nauraa päälle. "Jätkä vielä nauraa päälle!" kuuluu vaarin nauru olohuoneesta. Käydään Santun papalla missä Mio juonittelee kaakaon juomisesta mummun ja isotädin kanssa. Käväiseepä Mio myös isopapan sylissä. Minimies selvästi tykkää kun isopappa opettaa pärisyttelemään. 


Illalla ajetaan taas kotia kohti. Päästään muutama sata metriä kun pieni nalle on jälleen kerran unessa. Illalla kotona tehdään ruokaa ja Mio seurailee keittiön touhuja sitteristä. Radio pauhaa taustalla ja syksy on tuonut kotoisan tunnelman jopa meidän pieneen kerrostalokämppään. Elämä on aika ihanaa.  

p.s. Loppuun vielä Santun ottamat kuvat mun uudella puhelimella, Honor 9:llä.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti