torstai 11. toukokuuta 2017

ALL ABOUT OONA 2

Nasun ollessa vielä mahassa, Oona toimittaa meidän taloudessa "lapsen" virkaa. Oona on siis hyvinkin huomionkipeä ja hänet pitäisi aina huomioida. Jos ei huomioi, neiti saattaa asettua tv-tason eteen tuijottamaan sua tai vaikkapa rallata ympäri kämppää niin, että ovet vaan kolisee. Nyt siis perehdytään tähän kattilaiseen lisää ja ekan osan voi lukea täältä!

Oon monesti kuullut lähipiiriltä, että kuka ihme antaa kissalleen nimeksi Oona. Sitä samaa oon miettinyt itsekin. Mutta vaikka olin kuinka pyöritellyt kaikkia muita mahdollisia nimiä mielessäni kun menin hakemaan ton pikkuriikkisen, hämmentyneen kissanpennun, sen nähtyäni ensimmäinen nimi joka tuli mieleen oli Oona. Onski on kömpelöin kissa mitä tiedän. Sillä ei oo sitä kissojen ominaista ketteryyttä tippaakaan kehossaan ja se tais viimeks eilen kompuroida. 

Oon kertonut kuinka Oona rakastaa juustonaksuja, mutta se rakastaa myös itse juustoa. Tonnikala taas tälle neidille ei uppoo. 

Oona usein innoissaan tärisyttää häntäänsä ja nostelee samalla takajalkojaan.

Narut on parhaita, mutta joku satunnainen roska saattaa aina aika ajoin olla vielä parempi lelu. Varta vasten ostetut lelut? Ei kiitos. 

Onski kuorsaa todella kovaäänisesti. Sen kuorsauksen voi kuulla makuuhuoneesta olohuoneeseenkin. Oonalle on tullut nyt ärsyttävä tapa huutaa ilman syytä. Vaikka sitä on hellitty, sillä on puhdasta vettä ja kuppi täynnä ruokaa, on puhdas hiekkalaatikko, sitä on leikitetty ja se on päässyt käymään parvekkeella, niin MEOWWWWWW. Se on todella ärsyttävää. 

Ponski tykkää piiloutua päiväpeiton alle nukkumaan.

Onski rakastaa yli kaiken harjausta! Se innostuu niin että vaan kehrää ihan hullun lailla ja pyörii onnessaan. Välillä se tosin yrittää ruveta syömään sen harjaa ja sen seurauksena on kerran purrut vahingossa Santtua sormeen.

Jos ollaan oltu reissussa koko päivä tai vaikka yks yö, niin Oona on sillä välin kaatanut vähintään yhden sohvan selkänojatyynyistä ( onko se edes sana? ). 

Oona on todella ihmisrakas ja jos sen ottaa syliin niin se vaan on ihan lötkönä ja rakastaa rapsutuksia. Harvemmin se silti tulee itsestään syliin asti. Oona ei tykkää ulkoilusta ja valjaat on pahin vihollinen. Silti ollaan pariinkin kertaan otettu Onski mukaan piknikille milloin se on vaan ollut ja ihmetellyt maailman menoa. Mutta sehän ei liiku senttiäkään itse.

Mun raskauden aikana Ponski on alkanut tekemään sitä, ettei päästä mua yksin vessaan. Jos pirulauta oon ehtinyt vessaan ennen kuin neiti ehtii mukaan, on ovea pakko repiä ja myös maukuminen oven takana on ihan must. 

Me ei voida ottaa mitään kasveja kotiin ( siis sen lisäks että ne kuolee mun käsissä ) koska Oona tykkää pureskella niitä.  

Oona on hyvin oppinut sen, että keittiön pöydälle tai tasoille ei mennä. Harvemmin se yrittää tv-tasolle tai eteisen lipastollekaan.Onski rakastaa herkkuja ja niillä on Santun kanssa yhteinen juttu. Santtu heittelee sille namipaloja ja neiti Näpsä juoksee niiden perässä kuin mikäkin suuri saalistaja. 

Onski on todella kiintynyt mun lisäksi Santtuun ( niillä on kyllä aivan erityislaatuinen suhde, aina kun Santtu tulee kotiin niin se nappaa Onskin kainaloonsa kattomaan telkkaria ) sekä mun äitiin että parhaaseen ystävään. Se tykkää myös muista, mutta ei mee samalla lailla kiehnäämään muiden luo.

Siinä "muutama" hassunhauska fakta meidän karvakorvasta. Jännittää ihan hulluna miten Oona tulee sopeutumaan vauvaan, mutta mulla on kova luotto, että kaikki sujuu hyvin kun vaan muistaa helliä Onskiakin. Oona on todella kova stressaamaan ja se on omalla laillaan hyvin vaativa, mutta eihän sitä tiedä vaikka niistä tulis Nasun kanssa parhaat kaverit!

1 kommentti:

  1. Ihana Oona, minusta on jotenkin ihan nimensä näköinenkin ♥ Uskon että kissa ottaa vauvan saapumisen ihan hyvin. Onko ''raskauden tuoksu'' vaikuttanut siihen muuten kuin vessaan änkemisen muodossa? Poikaystävän siskonpoika tuli ensimmäistä kertaa meille kylään jokin aika sitten ja meidän tyttökissa sekosi täysin. Koko ajan olisi pitänyt olla pussailemassa, haistelemassa ja makoilemassa sitterissä. Olisi varmaan lähtenyt vieraiden mukana kotiin lastenhoitoapulaiseksi jos olisi saanut!

    VastaaPoista