tiistai 11. huhtikuuta 2017

RV32: KÄYNNISTYS?

Ja niin käynnistyi raskausviikko 32. Kuten otsikosta voi päätellä, olo ei oo helpottanut ja odotan vaan synnytystä. Viime viikolla ravattiin synnärillä ja lääkärissä ja huhheijaa. Poika potkii mua kylkiluihin ( eikä puhettakaan, että antais mun nukkua yöllä ) ja herralla on hikka varmaan viidesti päivässä. Ensimmäiset raskausarvet ovat löytäneet tiensä mun jenkkakahvoihin ja joka paikkaan sattuu. Annan siis seuraavan kuvan kertoa kaiken jonka jälkeen siirryn muihin pohdintoihin: 
Mä haluaisin tosissani, että synnytys käynnistyis itsestään. Mutta ottaen huomioon mun jaksamisen ja pahat hengitysvaikeudet, niin neuvolassa ollaan keskusteltu myös mahdollisesta käynnistyksestä. Ensi viikolla neuvolassa saan kuitenkin vasta tietää seuraavan lääkäriajan ja silloin vasta päätetään, laitetaanko mulle lähete äitiyspolille sopimaan aikaa käynnistykseen. Vaikka oon kuullut paljon kauhutarinoita käynnistyksestä, oon kuullut yhtä paljon hyviäkin kokemuksia eikä mulla oikeastaan ole sen suurempia ennakkoluuloja sitä kohtaan. Vaikka tuntuishan se aika hassulta mennä synnyttämään sovittuna päivänä. 

Käynnistysmetodeja on myös todella paljon ja vähiten niistä toivoisin oksitosiinitippaa. Mä mieluusti kokeilisin käynnistystä kalvojen puhkaisemisella tai ballongilla, eli lääkkeettömästi. Näin supistusten väliin jäis ne hengähdystauotkin. Ja mikäli oksitosiini todella pahentaa supistuskipuja, se ei olis mulle hyvä ajatellen mun tahtoa synnyttää ilman epiduraalia. Mieluusti ottaisin käynnistyksen myös vasta viikolla 39, sillä saan vasta silloin Tampereen Napapiiriltä varaamani tens-laitteen ja uskon sen olevan mulle paras apu kivunlievityksessä. Mä oon ollut sen verran alamaissa viimeaikoina, että todella toivon synnytyksen koittavan pian! Vaikka sitä kuinka hehkutetaan somessa ja lehdissä jne, että raskaus on naisen parasta aikaa, niin ei se sovi läheskään kaikille. Alan ainakin itse kyllästyä jatkuvaan valitustulvaani, joka tuntuu pääsevän lähes hallitsemattomasti mun suusta ulos noin minuutin välein. Ah kuinka odotankaan meidän minimiestä saapuvaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti