perjantai 28. huhtikuuta 2017

NASULLE PART 4: VAUNUT

Vihdoin päästään siihen aiheeseen, mistä multa ollaan kyselty. Nasun vaunut! Voin sanoa, että me oltiin ihan hukassa näiden kanssa koska ei vaan tiedetty juuri mitään vaunuista. Alkuun me ajateltiin ostavamme vaunut käytettyinä torista, mutta mä aloin sit epäilemään koska en halunnut ostaa vaunuja ja huomata myöhemmin, että niissä on hometta. Mutta samalla kauhisteltiin uusien vaunujen hintaluokkaa. Mä ihailin Hartanin kauniita, vaaleanharmaita vaunuja joissa oli heittoaisa, kääntyvät etupyörät ja ne oli yhdistelmävaunut. Mutta aiiiiiivan liian tyyriit. Emmaljungat ei oikeastaan käyneet mielessäkään, koska niissäkin maksaa lähinnä merkki. 

Meille oli kuitenkin tärkeintä, että vaunut olisivat yhdistelmävaunut, siistit ja että jarrut toimivat. Plussana oli heittoaisa ja kääntyvät etupyörät. Nää kaikki me saatiin ja paljon edullisemmin kuin suosituissa merkkivaunuissa. Selailtiin paljon eri nettisivuja, mutta lopulta sopivat vaunut löytyivät Jollyroomista. Beemoo Duo Premium Lux-vaunut. Mä en aluks halunnut mustia vaunuja, mutta nää on mun mielestä ihanat eikä väri oo niin riskialtis lian suhteen! Ja vaikkakin vaunut on mustat, niin niihin tuo kivaa ilmettä nuo ruskeat (teko)nahkaiset osat. Kopan vaihtaminen istuimeen on helppoa ja ton kopan kantokahvan saa myös pois, mikä otetaankin pois sitten kun on aika laittaa vauva vaunuihin. Mukana tuli myös irroitettava "tavaratila" jota me ei kuitenkaan laitettu koska ei ainakaan vielä koeta sitä tarpeelliseks. 
Ollaan rullailtu vaunujen kanssa ympäri kämppää ja voi luoja että noi kääntyvät etupyörät on kätevät! Vaunut kääntyy helposti, mutta jos tarvitsee niin ne saa myös lukkoon. Vaunuissa on sekä jalka- ja seisontajarrut ja heittoaisan korkeutta pystyy myös säätämään. En millään malttais odottaa, että päästään Nasun kanssa vaunulenkeille! Me ei ostettu mitään varsinaista vaunuverhoa, mutta käytetään isoa harsoa suojana. Ajattelin, että vaunuverho vois kesäaikaan olla liian kuuma ja tunkkainen kun taas harsoa käyttäessä ilma pääsee paremmin kulkemaan. Talvea varten voi sitten ostaa erikseen vaunuverhon. 

Siinä siis meidän vaunut. Hintaa niille tuli 322,50e joka oli aika kelpo hinta uusista vaunuista ja noi on ainakin meille todella hyvät!

5 kommenttia:

 1. Hienot ovat! Itselläni ei ole lapsia vielä, mutta olen nyt hoitanut kahta pientä lasta ja heillä on juuri kääntyvät eturenkaat. Olen kironnut ne monesti, varsinkin talvella. En siis halua tuottaa pahaa mieltä teille, kun vaunut on yksi tärkein ostos. Mutta kannattaa tosiaan sohjolla varautua siihen, että kulku ei olekaan yhtä helppoa kuin kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä ne varmasti on sohjossa ihan sanonko mistä, mutta onneks noissa on myös se, että ne etupyörät saa lukittua. :) Toivotaan että kulkevat hyvin myös talvella! :D

   Poista
  2. Täältä löytyy vastakkainen mielipide! Kääntyvät eturenkaat ei oo haitannut meillä menoa _missään_ kelissä. Ei edes 5cm lumessa tai sohjossa. En oo ees sään takia niitä lukinnut, ainoastaan bussilla kulkiessa napsautan ne lukkoon. Ja meillä on kokemusta yli 3 vuoden ajalta ja monista eri vaunuista sekä kääntyvillä että kiinteillä renkailla. En siis sano, että sohjossa työntäminen mikään nautinto on, mutta mun kokemusten perusteella se on yhtä pyllystä myös isoilla kääntymättömillä renkailla. Kääntyvät eturenkaat tekee elämän helpoks, loistava valinta!

   Poista
 2. Hienot, varsinkin noi ruskeet osat näyttää tosi kivalta! Mekin käytiin tänään vihdoin tilaamassa syysvauvallemme vaunut, päädyttiin emmaljungan super vikingeihin. Ihan täysin en allekirjoittaisi tuota, että niissä maksaa vain merkki. :) Haluttiin siis kans kääntyvät etupyörät, mut koska ei asuta keskustassa, niin ne etupyörät saa olla vähän isommat ja pumpattavat, niin liikkuu soralla kevyemmin. Ollaan myös aika pitkiä, joten haluttiin että vaunut olis mahdollisimman korkeat. Mutta hyvä kun on vaihtoehtoja, ja pääasia että jokaiselle löytyy ne just itselle sopivat! :) ja tohon ylempään kommenttiin, niin heittoaisa on varmaan just tossa tapauksessa tosi kätevä, niin saa sitte lumisohjoilla käännettyä isommat pyörät eteen. Vaikeita näistä vaunuasioista tekee se, että kun lopulta ne omat tarpeet ja käyttömieltymykset oppii vasta sitten, kun niitä oikeesti on jo vähän aikaa käyttänyt, niin tässä vaiheessa kun valintoja pitäis osata jo tehdä, on kaikki vielä melkolailla arvailua :D mutta toivotaan että ollaan nyt molemmat osattu tehdä just meille parhaat valinnat! :) onnea ja tsemppiä teille loppuodotukseen!
  -mandi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En todellakaan siis tarkoittanut, etteivät merkkivaunut olis mitenkään hyviä! lmaisen välillä ehkä turhan kärkkäästi mielipiteeni merkkituotteista, koska monissa asioissa saattaa olla oikeasti se, että maksaa vain merkki. Oon toki kuullut, että emmaljungat on myös hyvät. :) Ja joo se on kyllä aikamoista arvailua, että mikä on paras vaihtoehto itselle! :D Tosiaan, heittoaisa on kätevä + vastasinkin tuohon ylös jo, että onneks etupyörissä on myös lukitus. :) Mekään ei asuta keskustassa, mutta kun kuljen tod.näk vaunujen kanssa hyvinkin paljon kaikkialle niin kyllä niistä varmasti jossain tilanteissa on hyötyä. :) Kiitos paljon ja onnea ja tsemppiä teillekin! :)

   Poista