tiistai 14. maaliskuuta 2017

RV28 KUULUMISET

Mä en ihan alusta saakka oo tehnyt mitään säännöllisiä raskauskuulumisia, mutta nyt oon ruvennut päivittelemään yleisesti kuulumisia raskauden kulusta parin viikon välein. Itse ainakin tykkään lueskella miten muiden raskaus on sujunut ja monesti sieltä voi bongata samoja fiiliksiä ja oireita kuin itselläkin.

Mua aikaisemmin kiukutti ja ahdisti ja tuntui etten pysty olemaan enää hetkeäkään raskaana. Mä itkin Santulle ja äidille kun en vaan enää jaksa ja oon ihan loppu. Nyt onneks noi fiilikset on helpottaneet, sillä oon pystynyt käymään jopa rauhallisilla lenkeillä ja eilen mulle tuli ekaa kertaa fiilis, että tässä on ENÄÄ kolme kuukautta jäljellä ennen kuin meistä tulee vanhempia. Ehkä siihen fiilikseen vaikuttaa meidän to buy-lista joka on edelleen pitkä kuin nälkävuosi. 

Viime tiistaina mulla oli neuvolalääkäri jossa todettiin, että hemoglobiinit on laskenu aika alhaalle ja mun kannattais ottaa lisäks vielä rautatablettia ettei ne pääse enempää laskemaan. Mulle määrättiin astmalääkkeet joita otan tarpeen mukaan, sillä vauva on ruvennut painamaan mun keuhkoihin tehden hengittämisestä välillä tosi vaivalloista. Ja mulla siis on ollut astma 2-vuotiaasta lähtien. Itsestä tosin tuntuu, että hengitysvaikeudet johtuu vaan mun painonnoususta, kiloja nimittäin on kertynyt huimat +11,5kg ( vaikken kyllä oo saanut mitään moitteita neuvolasta, vielä ). 


Torstaina sitten jouduinkin synnytysvastaanotolle, kuten täällä blogin puolella jo kerroinkin. Mulle laitettiin neuvolasta lähete svo:lle limatulpan irtoilun ja vauvan liikkumattomuuden takia ja mun piti lähteä käymään siellä heti. Soitin Santulle töihin, että tällanen olis nyt jolloin Santtu lähti töistä jotta pääsi mun mukaan. 

Automatkalla mulla alkoi kipeät supistukset jotka polttelivat selkää ja reisiä. Kun niitä ei saatu lämpötyynyn ja 1g panadolin avulla rauhoittumaan niin mulle pistettiin lihakseen piikillä supistusten estolääkettä mikä sitten loppupeleissä auttoi ja rauhoitti supparit. Pari tuntia jouduttiin olemaan siellä jonka aikana lääkäri tarkisti etten vuoda lapsivettä ja etteivät paikat olleet lähteneet aukeamaan. Paikat olivat normaalit, kohdunkaula ei ollut lyhentynyt, en vuotanut lapsivettä ja ultrassa löytyi vahva syke, pikkuherra oli muuten vain todella hiljainen. Nasu oli myöskin kääntynyt jo pää alaspäin mikä oli mun mielestä ihan hyvä, sillä isot kääntyilyt ovat alkaneet tuntua aika ilkeiltä. Hauska asia mun mielestä oli se, että rakenneultrassa poika painoi 333g ja nyt 888g. 

Mutta on sitä ollut matkalla jotain hyvääkin! Me eilen haettiin äitiyspakkaus ja oltiin molemmat ihan innoissaan hypistelemässä kaikkia juttuja. Saatiin tosiaan vuoden 2016 pakkaus, sillä mä en aikonut odotella uuden pakkauksen julkistamista ja sitä, että jos sen mahdollisesti sais koska tykkäsin tosta vanhastakin ja arvostan sitä, että on edes mahdollista saada noin iso apu. 

Eilen mulla oli lisäksi sokerirasitus, joka on aivan KAMALAA! Jos joku ei tiedä mikä sokerirasitus on niin sillä tsekataan onko radi = raskausajan diabetes. Olin 12h syömättä ja juomatta jonka jälkeen labrassa otettiin ensin verikoe ja sen jälkeen jouduin juomaan 3dl maailman kamalinta ja ällömakeinta litkua ikinä. Ootin tunnin ( jonka aikana mua rupes pyörryttää, silmissä sumeni ja kylmänhiki puski päälle ) jonka jälkeen uus verikoe ja vielä yksi tunti ja yksi verikoe. Tulos? Mulla ei luojan kiitos oo raskausajan diabetesta!

Ja viimeisin mieliteko? Marjarahka ja vesimeloni. 

Seuraava raskauskuulumispäivitys onkin jo viikolta 30! Viimeinen kymppi pyörähtää kahden viikon päästä käyntiin ja tänään on enää 9 viikkoa siihen kun Nasu on täysiaikainen, ihan hullua. Mun puolesta herra sais syntyä heti kun on täysiaikainen, mutta mulla on vahvat epäilyt että se viihtyy tuolla yksiössään niin pitkään kuin on mahdollista. Eli sitä kahden viikon yliaikatuskaa odotellessa. 

2 kommenttia:

 1. Sun blogi tuli äsken sattumalta vastaan, ja hetki piti kelailla kun tässä oli jotain niin tuttua! Nyt se sitten selvisi, kun tämän postauksen ajatuksella luin, nimittäin Santeri on mun työkaveri :D Ja muistan tuon hetken kun hän aika haipakkaa töistä lähti! Onneksi kuitenkin sulla ja vauvalla kaikki hyvin, vaikka vähän meinasikin säikytellä! :)
  Tykkään tästä sun blogista tosi paljon, oon tänne joskus aikaisemminkin eksynyt, mutten muistanut ottaa tätä silloin ylös :D Nyt pitänee ihan painaa itsensä lukijaksi, jotta sama virhe ei pääse tapahtumaan uudestaan!
  Tsemppiä loppu raskauteen! ♥

  http://www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä toi minimies onnistu säikäyttämään! :D Ihana kuulla, että tykkäät! Pariin otteeseen oon kuullutkin susta ja aika hauska sattuma, että löysit tänne. :) Kiitos paljon ♥ Käyn ehdottomasti tsekkaamassa sun blogin!

   Poista