sunnuntai 7. elokuuta 2016

PIKKU-UKKO

Eilen juhlittiin mun alle kuukauden vanhan serkun ristiäisiä. Juhlat pidettiin mun isoäidin ( aka mumin ) luona ja me ajeltiin sinne jo heti aamusta äidin, mun veljien ja Santun kanssa auttamaan. Autettiin ruoanlaitossa, koristeluissa sun muissa valmisteluissa, missä ikinä apua tarvittiinkin. Kerättiin mm. kukkasia maljakoihin, asetettiin ruokia esille, järjesteltiin pöytiä.. Oli hauska nähdä myös ristiäismekko, joka on kulkenut meidän suvussa jo yli 60 vuotta ja johon on jokaisen lapsen, kuten mun, nimi kirjailtu ketkä sitä on ristiäisissä pitänyt yllään.


Me äidin kanssa odotettiin malttamattomina, että mun eno saapuis naisystävänsä ja uuden tulokkaan kanssa. Oli ihana seurata vierestä kuinka mun eno oli niin upeesti omaksunu isän roolin, vaikken siihen olis koskaan osannut Juliusta kuvitella. Kaikki tuntui menevän vauvan kanssa niin luontevasti vaikka ikää pikkuisella ei ole kuin vajaa kuukausi. Ja kyllä Juliuksesta näki kuinka onnensa kukkuloilla se oli! Mä uskon, että tosta hölmöläisestä tulee maailman paras isä. 
Mutta luoja mikä hurmuri mun serkku olikaan! Olin niin onnesta soikeena ja yhtä hymyä kun sain vauvan syliin ja sain ruokkia sitä. Illemmalla kun olin jälleen katselemassa nukkuvaa kääröä, mun eno kysyi, että "onko sulla liimaa jalkapohjissa?" :D En siis malttanut poistua vauvan luota juuri ollenkaan. Ihanan ilmeikäs pikkuherra! Vauvalle ostettiinkin perheen kanssa lahjaksi ensiaterimet, myssy ja body jossa lukee "Hello! I'm new here".
Joka tapauksessa ristiäiset meni hyvin. Ruokaa oli paljon, aurinkoinen sää helli ( lukuunottamatta lyhyttä sade- ja ukkoskuuroa ), kakut tekivät kauppansa ja ihmiset näyttivät viihtyvän. Kyllä noi osas hienot ristiäiset järjestää! Ja äidin tekemä ristiäiskakku oli mun mielestä niin supersuloinen, että oli sääli että se päätyi syötäväksi. 


Pikkuinen sai nimen Ukko Uolevi Juliuksenpoika. Maailman ihanin serkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti