torstai 18. elokuuta 2016

MITÄ ON RAKKAUS?

Päivä 1 – Esittele itsesi 
Päivä 2 – Eka Suuri rakkaus  
Päivä 3 – Minun vanhempani 
Päivä 4 – Tätä olen syönyt tänään 
Päivä 5 – Mitä on rakkaus? 
Päivä 6 – Minun päiväni 
Päivä 7 – Paras ystäväni 
Päivä 8 – Se hetki 
Päivä 9 – Uskoni 
Päivä 10 – Päivän asu 
Päivä 11 – Sisarukseni 
Päivä 12 – Käsilaukussani 
Päivä 13 – Tällä viikolla 
Päivä 14 – Mitä minulla oli päällä tänään? 
Päivä 15 – Unelmani 
Päivä 16 – Eka suudelmani 
Päivä 17 – Mieluisin muistoni 
Päivä 18 – Mieluisin syntymäpäiväni 
Päivä 19 – Kaduttaa 
Päivä 20 – Tässä kuussa 
Päivä 21 – Toinen hetki 
Päivä 22 – Tämä järkyttää minua 
Päivä 23 – Tämä saa minut voimaan paremmin 
Päivä 24 – Tämä saa minut itkemään 
Päivä 25 – Ensimmäinen 
Päivä 26 – Pelkään 
Päivä 27 – Suosikkipaikkani 
Päivä 28 – Ikävöin 
Päivä 29 – Tähän pyrin 
Päivä 30 – Soittolistallani 
Päivä 31 – Viimeinen hetki

Mä alotin joku aika sitten 31 day challengen täällä blogin puolella, mutta kompastuin "tätä olen syönyt tänään"-päivään ( ei teitä oikeesti kiinnosta mitä mä syön päivän aikana enkä mä ikinä muistanu ottaa ylös saatika kuvata ). Joten päätin skipata sen suosiolla ja mennä seuraavan päivän aiheeseen näin viikon pari myöhässä. Mä pyysin apua muutamalta läheiseltä ja kysyin, mitä näiden ihmisten mielestä rakkaus on.

Äiti: "Rakkaus.. Se on ensin sykähdyttävää, hullaannuttavaa tunetta toista ihmistä kohtaan. Silloin toinen on kaikella tavalla ihana ja sitä haluaa jutella ja nähdä jatkuvasti ja kaikki on jännittävää. 

Sitten se muuttuu ja toisen tavat ja sanomiset voi alkaa ärsyttää. Ne kuitenkin kestää puolin ja toisin jos jossain syvemmällä on tunne siitä, että haluaa olla toisen kanssa kaikesta huolimatta.

Se on toisesta välittämistä.

Se on sitä kun iltaisin saa nukahtaa pitäen kiinni toisesta."

Jannika: "Mulle rakkaus on lämmin, toisinaan polttava tunne josta tiedät kuinka valtavan paljon joku toinen - oli se sitten perheenjäsen, ystävä, kumppani tai joku muu tärkeä - ihminen mulle merkitsee. Aito rakkaus voi olla murskaava tunne tai viedä jalat alta, miksei molempia samaan aikaan, ja silti siitä tunteesta nauttii varsinkin jos siihen vastataan takaisin.

Rakkauden ei tarvitse aina liittyä ihmisten välisiin suhteisiin. Se voi olla rakkautta mitä tahansa kohtaan esimerkiksi harrastusta tai lemmikkiä tai jotain äärimmäisen ( tunnetasolla ) tärkeää kohtaan.

Jokaisella on siihen oikeus mutta kenelläkään ei ole oikeutta sitä keneltäkään viedä. Se on skaala värejä kylmästä lämpimään, tummasta vaaleaan ja niiden eri vivahteita. Mä koen että kaikkia joita rakastaa ei rakasta aivan samalla tavalla ja siitä ne vivahteet tulee."

Santtu: "Rakkaus on sitä, että välittää toisesta ja meidän kohdalla, että haluaa olla toisen kanssa loppuelämän. Kun on hyvä olla toisen kanssa eikä halua olla erossa. Tuntee toisen kanssa olonsa kotosaks ja hyväks ja se toinen on maailman tärkein."

Mä en oikeastaan itse olis osannut sanoa läheskään yhtä hyvin tätä. Rakkaus todellakin on välittämistä, tunteiden kirjoa, naurua, kyyneleitä, sitä, että tehdään sen toisen puolesta mitä vaan. Rakkaus on maailman mahtavin tunne.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti