tiistai 31. toukokuuta 2016

WEDDING DAY

Vihdoin ja viimein katsaus meidän hääpäivään jota vietettiin kaksi viikkoa sitten 14.05.2016!

Nukuin suht kehnosti hääpäivää edeltävän yön ja edellisenä päivänä oltiin laittamassa juhlapaikkaa kuntoon sellaiset kepeät 9h. Aamulla kun heräsin ja kapusin alakertaan, mun ensimmäinen lause äidille oli:"onko mun pakko mennä naimisiin jos haluan jatkaa nukkumista?" :D

Mun kanssa äidin luona oli kolme mun kaasoista yötä ja aamulla aloitettiin laittamaan mun hiuksia Suvin kanssa meillä kotona. Siinä samalla äiti pakkaili tavaroita autoon jotta oltiin puoli kymmeneltä valmiita lähtemään Ruoveteen, missä mulla oli meikki. Meikin aikana kaasot ja äiti jo asettautuivatkin jo juhlapaikan vessaan laittautumaan ja äiti tsekkasi vielä viimeiset valmistelut. Kun pääsin meikistä, ensimmäisenä syöksyin kokispullon ja suklaalevyn kimppuun jotka olin pyytänyt äitiä ostamaan. 

Olin valmis meikistä klo 11 ja vihkiminen oli klo 14, joten siinä oli hyvää luppoaikaa nauraa, jutella, tanssia, syödä. Yhden maissa pukeuduin häämekkoon, aiheutin parille kaasolle ja äidille kyyneleet silmiin ja alkoi viimeisten hetkien vietto juhlapaikalla ennen kirkkoon lähtöä, minne me lähdettiinkin tyylillä! Mun isä oli hankkinut meille häälahjaksi limusiinin ja saatiin kirkkoon lähtiessä lasilliset skumppaa ja kirkosta tullessa saatiin oikein samppanjaa Santun kanssa. 

Sitten kaikesta tulikin totisinta totta. Mua ei ollut jännittänyt koko aamuna, mutta kun kaasot olivat menneet oman kappaleensa mukana jo alttarille ja me odotettiin isän kanssa ovien takana meidän vuoroa, mua alkoi jännittämään. Ja sitten se alkoi soimaan, nimittäin Yiruma - River Flows In You ja isän oli aika lähteä saattamaan mut tulevan mieheni luo. Mä en nähnyt Santun reaktiota sillä tuijotin vain eteenpäin ja hymyilin. Musta tuntuu, etten koskaan oo hymyillyt yhtä onnellisesti ja vilpittömästi. Mä vaan hymyilin niin paljon kun posket antoivat periksi.


Vihkiminen oli nopea ja jännitys tuntui laantuvan kun pääsin Santun käsipuoleen. Ja se tunne, kun kuuli lauseen "julistan teidät aviopuolisoiksi" oli aivan uskomaton! Olihan siinä sitten ihan pakko vähän tuulettaa kun lähdettiin kirkosta.
Kirkon jälkeen otettiin nopeasti hääkuvat mun entisen luokkalaisen ja meidän valokuvaajan, Veeran, kanssa. Vieraat lähtivät juhlapaikalle ja me tultiin hetken kuluttua perässä vastaanottamaan vieraat. 

Kuultiin jälkeenpäin kehuja, kuinka sujuvasti juhlien ohjelma meni eteenpäin eikä tullut turhia odotteluja eikä väki pitkästynyt. Alkumaljojen jälkeen oli vuorossa mun isän puhe sekä tutustumisleikki, joidenka jälkeen päästiin syömään. Ruokailu hoitui joutuisasti ja oli hyvää! Santtu mulle tokaisi kun kävin hakemasta omasta jemmastani pepsitölkin, että olisin mä voinut edes kaataa sen lasiin. Ruokailun lopussa yksi kaasoista piti puheen sekä lyhyen leikin ja kahvituksen aikana puheen piti bestman. Ruokailun ja kakun sekä jälkiruokien välissä oli vuorossa tietovisa joka päättyi tasapeliin vanhempien ja ystävien välillä, mutta ratkaisevan kysymyksen jälkeen ystäväpöytä voitti 15-14! Jotkin vastaukset yllättivät vieraat ja naurunremakka syntyi osasta.Kakun leikkaamisen jälkeen tuli pieni extempore-ohjelmanumero, nimittäin otettiin 2010 mun rippijuhlissa mun kummitädin kanssa suklaapalleroidensyöntikilpailu ja sama toistui häissä. Mä hävisin, mutta ei voinut kuin nauraa vedet silmissä ja puoli naamaa kaakaojauhossa! Kahvituksen jälkeen oli vuorossa häävalssi sekä valssit kummankin vanhempien kanssa joita taas seurasi kimpun- sekä sukkanauhan heitto. Näiden jälkeen me lähdettiin käymään Santun papalla, joka ei kuntonsa vuoksi päässyt häihin ja samalla yksi kaasoista veti ohjelmaa juhlavieraille. Ohjelma loppuikin noin klo 19 jolloin baari aukesi ja tanssilattia vapautui. Karkkibuffet ja popparit tekivät kauppansa ja oli hauska nähdä vanhempiakin ihmisiä tanssimassa. Ihana päivä, mutta vielä ihanampaa on olla maailman ihanimman miehen vaimo. 
Lisää hääkuvia löytyy instagramista hashtagilla #rakkaudestarouhiaiseen

- immu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti