maanantai 9. toukokuuta 2016

SIZE EQUAL HAPPINESS?

6.-8.5 vietettiin "älä laihduta"-päivää (tai noh, päiviä) ja luin parikin todella inspiroivaa postausta kyseiseen aiheeseen liittyen. Onko siis onnellisuus riippuvaista vaatekoosta?

Mä oon pienestä pitäen ollut pyöreä ja epävarma itsestäni. Kadehdin koulussa aina niitä hoikkia urheilijatyttöjä, niitä samaisia jotka kiusas mua mun ylipainosta. Mä oon jojoillut vaikka kuinka paljon elämäni aikana, 2013 mun paino tippui yhtäkkiä alle 60 kilogramman ja samana vuonna se nousi yli 70kg. Nyt mä oon pitkän aikaa pysynyt suht samoissa lukemissa, enkä halua enää koskaan jojoilla eestaas, koska ei se tee kropalle hyvää. 

Mä loppuviikosta havahduin siihen, kuinka huonossa jamassa mun pääkoppa tän asian suhteen oli. Oltiin oltu yötä mun äidillä, missä mulla oli tosi hyvä olla. Söin mokkapaloja kun niitä kerran leivoin ja otin muutenkin automaattisesti paljon rennommin. Kun sitten tultiin kotiin, tulin heti älyttömän pahalle päälle ja aloin itkemään. Mun takaraivossa hakkas taas ajatus "mun on PAKKO liikkua, mun on PAKKO syödä terveellisesti, mun on PAKKO saada itteni parempaan kuntoon". No kun ei ole! Vaikka kuinka sosiaalinen media pursuaa treenikuvia ja kuvia salaattiannoksista, ei ole pakko. Sosiaalinen media on vaikuttanut aivan liian paljon ja aivan liian monen kehonkuvaan. Mulla ainakin on pyörinyt päässä liian paljon ajatus, että pitäis olla timmissä kunnossa ja että mulla on muka liikaa ylimäärästä. Kuka tai mikä sen määrittelee? Mä oon 162cm pitkä ja painan 60kg eli mulla ei todellakaan oo mitään hätää.


Kun olin itkenyt tarpeeksi, mä otin peilin pois seinältä etten kauhistelis mun ylimääräsiä kiloja. Mä päätin, että kunhan saan miljoonat hääkuvat päivitettyä, mä jätän sosiaalisen median kuukaudeksi. Mä oon aina merkannu kaikki treenini ylös ja sillon tällön oon merkannu syömisenikin ylös. Nyt mä päätin unohtaa sen ja oon huomannut heti jo itselläni paremman olon. Mä en oo stressannut syömisistä enkä liikkumisista vaan oon kuunnellut omaa kroppaa ja toiminut nyt niin kuin musta itsestä tuntuu hyvältä. Tänään mä starttasin hääviikon katsomalla Game of Thronesia ( aloitettiin vasta katsomaan koko sarjaa ja ollaan koukussa! ) ja syömällä jäätelöä auringon paistaessa ikkunoista sisään. 

Meidän onnellisuus ei riipu meidän vaatekoosta. Jos jonkun treenikuvat instassa aiheuttavat paineita, lopettakaa sen henkilön seuraaminen. Jos maitorahka ei mene alas, älä vedä sitä väkisin oksennusta pidätellen. Kuuntele kroppaasi ja tee niinkuin tuntuu hyvältä. Liikkuminen ja puhdas ruoka on hyvästä, mutta joskus voi ja pitää myös ottaa rennommin. 

- immu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti