maanantai 11. huhtikuuta 2016

ALL ABOUT OONA

Moni teistä on varmaan huomannut, että aina silloin tällöin täällä blogin puolella vilahtaa aina myöskin semmoinen karvaotus nimeltä Oona ja päätin siis tehdä pienen infopaketin meidän karvalapsesta!Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Oona tottelee mm. nimiä Onski, Ponski, Pilem, Pontus, Herra Kissa ( vaikka onkin tyttö ), Pee ja Bonbon.

Oona on syntynyt heinäkuussa 2012, eli täyttää tänä vuonna jo neljä vuotta! Tuntuu, että vastahan se mun luokse tuli!

Oona on tullut mulle 8 viikon ikäisenä ja virallisesti kissojen luovutusikä on 12vko, mutta Onskilla oli vähän kiire saada koti kun kukaan ei ollut sitä huolinut. Siinä sitten opetettiin kissa kissan tavoille kun raukka parka oli vielä niin pieni! 

Oonalla on vilja-allergia. Ihmeteltiin viime keväänä, kun yhtäkkiä se repi pään sivua auki eikä eläinlääkärikäynnit tai antibioottikuurit auttaneet. Sitten sen sijaan, että oltais taas kulutettu yks satanen turhaan eläinlääkärikäyntiin, kokeiltiin viljatonta ruokaa ja tadaa! Pari viikkoa ja haava oli parantunut kokonaan.


Oona rakastaa juustonaksuja ja makkaraa.

Oonalla on tavallista lyhyempi häntä ja se usein jahtaa sitä mitä kummallisimmissa paikoissa. Kummallisin on tainnut olla meidän vanhan kämpän saunan kaide.

Oonalla on tosi kovaääninen kehräys ja se välillä alkaa kehräämään jo pelkästään siitä, kun sitä katsoo. 

Oona pelkää kovia ääniä ja lapsia. Jos mä imuroin tai jos joku soittaa ovikelloa, se menee äkkiä sängyn alle piiloon. Tosin viimeaikoina siitä on tullu rohkeempi ja se ensin vilkasee, ketä tulee ovesta ennenkuin menee karkuun. 


Oona puskee ihan hirveesti sekä tärisyttää häntäänsä

Oona ei osaa leipoo. No eihän kukaan kissa mitään pullia osaa vääntää, mutta kyllä te tiiätte mitä mä tarkotan ( vitsi oli omakeksimä.. ).

Oona on kahdesti karannut mun ensimmäisen kämpän tuuletusikkunasta. Kun se ensimmäistä kertaa karkas, mä itkin ihan hysteerisenä ja peloissani kun pelkäsin, etten tuu näkemään sitä enää ikinä. Siinä kun sitten kolmen aikaan aamusta etsittiin Oonaa ja löydettiin se, niin se juoksi suoraa mun syliin. Toisella kertaa se jäi talon eteen istumaan penkille. 

Oona on väritykseltään kilppari!

Oona tulee aina silloin tällöin itse syliin, mutta jos sen nostaa syliin niin se ei yleensä siihen jää. Muuten se on kyllä ihmisrakas ja tykkää olla paijattavana.

Oona tykkää kun sitä rapsuttaa mahasta, se ei hyöki käteen kiinni. 

Oonan lempilelu on laser ja pompulat, mutta jos laserilla osoittaa ihmiseen, se ei hyökkää siihen kiinni vaan odottaa kiltisti, että laseria osotetaan muualle. 

Siinä oli pikku tietopaketti meidän Ponskista! Löytykö yhtäläisyyksiä muiden kissoihin?

- immu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti