torstai 11. helmikuuta 2016

VAST_AUKSIA

Me ollaan saatu mun kaasoilta ja muilta meidän läheisiltä kysymyksiä meidän häihin liittyen ja ajateltiin availla meidän vastauksia tänne. :) Jos joku ihmettelee, miks läheiset ovat kysyneet mm.häiden teemaa, niin yks kaasoista kyseli apua luokkalaisiltaan!

1. Häiden teema?

Häiden teemaa ollaan pariin otteeseen kuvailtu sanoin "lumikuningatar on räjähtänyt". Me ollaan siis menossa toukokuussa naimisiin eli keväthäät tiedossa, mutta mä rakastan kaikkea kimaltavaa ja sitä tulee olemaan kakussa, leivonnaisissa ja pöytäkoristeissa. Mutta mitään överiprinsessateemaa meille ei tuu koska meikäläinen ei oo mikään prinsessatyyppi. Teemaväreinä meillä on valkoinen ja violetti ja siitä päästiin yhteisymmärrykseen heti, onneks!


2. Budjetti? Missä säästetään ja mihin panostetaan?

Me päätettiin, ettei meidän budjetin suuruus kuulu muille. Mutta me säästetään ainakin niissä asioissa, että Santulla on jo puku, yks mun kaasoista tekee mun kampauksen, mun äiti kustantaa mun häämeikin ( suurin stressinaiheuttaja poissa, kiitos äiti! ), äiti ja isäpuoli kustansi mun häämekon johon rakastuin heti ensisilmäyksellä, mun isä kustantaa tarjoilijat ja hääauton, tehdään koristeita itse ja me tehdään ruoat itse. Ja vaikka tehdään ruoat itse ( minä, Santtu, mun äiti ja isoäiti ) niin me panostetaan menuun. Toinen asia mihin panostetaan on juomapuoli. 


3. Vierasmäärä?

Me ollaan oltu hiukan eri mieltä siitä, onko meillä suuret vai pienet häät. :D Ollaan kutsuttu vain lähimmät sukulaiset ja ystävät ja meidät mukaanlukien aikuisia tulis olemaan 86 henkilöä ja lapsia 16 henkilöä. Eli yhteensä 102 henkee! Mun mielestä se on aivan järkyttävän suuri määrä kun taas Santun mielestä ne on ihan sopivan kokoiset eikä vielä edes paha määrä. 


4. Millaisia perinteitä teillä on häissä? 

Moni yllättyi siitä, että meidän häissä on ylipäätään perinteitä. Mun isä saattaa mut alttarille, meillä on häävalssi.. Mitään suvun perinteitä ei oo, sillä oon ollut elämäni aikana kaksissa sukulaisteni häissä 6-8-vuotiaana ja kolmansissa 17-vuotiaana mutta silloinkin lähdettiin tosi aikasin. Santtu muistaakseen on ollut yksissä häissä eikä juuri muista niistä mitään koska siitä on niin pitkä aika.

5. Millainen hääpaikka? 

Me ollaan kotikylämme Urheilutalolla joka on, rehellisesti sanottuna, ilman koristuksia aika karu ja ruma, mutta sinne mahtuu isompikin lössi ja koko viikonlopun vuokraus oli todella edullinen. 

6. Millainen menu teillä on?

Me tullaan ( tällä tietoa ) tarjoilemaan pääruoalla keitettyjä perunoita, porsaan filettä, lohta, salaatteja, kastiketta. Hääkakun kanssa ( joka tehdään äidin kanssa myöskin itse ) tarjoillaan voileipäkakkuja, mokkapaloja ja perunaleivoksia. Tän lisäks meillä on karkkibuffet jota Santtu aluks vähän vastusti, mutta suostu lopulta. Miten niin mä tykkään makeesta...? 


7. Miltä teistä tuntuu mennä naimisiin?

M: Hermostuttaa ja jännittää, mutta en malta odottaa. Mistään en oo eläissäni ollut yhtä varma ja yhtä onnellinen kuin siitä, että mä saan ton, maailman ihanimman juntin, mun miehekseni! 

S: Onhan se todella hieno ja oikea asia. Mua ei oikeestaan jännitä,  oon vaan onnellinen. 

8. Onko tullut kommenttia nuoresta iästä?
Voi kuulkaa, meille ei olla suoraan tultu sanomaan mitään negatiivista, mutta oon kuullut vaikka mitä negatiivista kommenttia mitä on puhuttu selän takana. Mutta yks meidän yhteisistä ystävistä totes näin:"Puhuttiin isän kanssa, että hittoako sillä on väliä jos on nuori. Jos se tuntuu oikeelta niin hieno homma, antaa mennä!". Ihana! 


9. Mikä jännittää häiden suhteen?

M: Musta tuntuu, ettei mua jännitä mikään muu kuin se alttarille käveleminen! Oon jo nyt käyny läpi kaikki mahdolliset hysteerisen huvittavat ja karmivat skenaariot päässä kuinka ihan varmasti oon päälläni siinä matkalla koska no, mä oon yks tumpelo!

S: Järjestelyt. Miten ne onnistuu, tuleeko jotain ongelmia niiden hoitamisessa.

10. Vaihtaako kumpikaan teistä sukunimeä?
Kyllä, mä hyvästelen tyttönimeni ja otan Santun sukunimen.


11. Miltä luulette elämän tuntuvan häiden jälkeen?

M: En usko minkään muun muuttuvan, kuin että ollaan mies ja vaimo ja meillä on sama sukunimi. Meidänlaista arkea, ihania ja vähemmän ihania hetkiä. Moni suunnittelee lapsia tai omaa taloa häiden jälkeen, mutta vielä ei oo sen aika. Se talo kelpais, lapset eiiiiii vielä vuosikausiin!

S: No ei kai siinä nyt mitään muutosta tapahdu? Ei sitä pysty vielä sanomaan.

No, saitteko mitään irti? :) 

- immu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti