torstai 17. joulukuuta 2015

JOULUPERINTEET

Mun on hyvin vaikea uskoa, että viikon päästä on jo joulu! Vastahan tää vuosi alkoi ja nyt se jo loppuu. Toisaalta oon siitä hyvin kiitollinen, sillä tän vuoden aikana on tapahtunut tosi rankkoja juttuja. 
 
Saatiin maailman hienoin joulukortti mun yhdeltä parhaista ystävistä! Love it!Mulle joulu on oikeastaan vuoden kohokohta. Meidän perheen jouluperinteet on mulle äärimmäisen tärkeitä ja joulu on vaan niin ihanaa aikaa perheen kesken. Silloin rentoutuu hyvällä omallatunnolla ja vaan nauttii läheisten seurasta, hyvästä ruoasta ja nauruntäyteisestä päivästä. Meillä joulut menee aikalailla aina saman kaavan mukaan. Aatonaattona mä meen äidilleni ja ilta menee silloin aika normaalisti, rupatellaan ja katellaan telkkaria sun muuta. Vaikka mun sisaruksista nuorimmat on jo 14-vuotiaita, niin kun kaikki kolme on nukkumassa, niin me yhä edelleen joka vuosi laitetaan siinä vaiheessa äidin kanssa lahjat kuusen alle. Toimitaan "tonttuina" ja yleensä lahjojen asettaminen kuusen alle saa aikaan jonkun hirveen hihityshepulin. 

Aatto on hiukan muuttunut vuosien varrella. Nykyään mun sisarukset ja äitikin nukkuu hiukan pidempään eikä oo aamuviideltä jo aamupuurolla. Koska meillä on äidin kanssa tapana aatonaattona valvoa ja katsella jotain hyvää sarjaa, nukutaan aattoaamuna niin pitkään kuin nukuttaa ja sitten vasta hoidetaan rauhassa aamupuurot sun muut. Meillä on myös tapana antaa mun sisaruksille aamupaketit, eli jotku pikkulahjat joiden voimalla ne pärjää sitten iltaan asti. :DPäivät kuluu aika normaalisti, ollaan vaan, käydään ulkona, katellaan elokuvia jne kunnes on aika syödä. Mä vihaan laatikoita joten mun jouluateria on aika pieni. Yleensä mun lautaselta löytyy pari perunaa ja pari siivua kalkkunaa koska en myöskään syö kinkkua. Useimmiten jouluaterian jälkeen nuorimmilla sisaruksilla alkaa mielenkiinto herätä lahjoja kohtaan ja useimmiten joka joulu kuuluu mun isäpuolen suusta lause: "jokaisesta kyselystä siirretään lahjojen avaamista tunnilla" ja yleensä se myös tehoaa. :D Aikalailla viiden jälkeen käydään saunassa kaikessa rauhassa ja kun viimeisinä meidän vanhemmat on tullu saunasta ja ollaan kiusallamme viivytelty lahjojen avaamista niin, että nuorimmaiset hyppii jo ulos housuistaan, on sitten viimeinkin se lahjojen jakamisen vuoro. Ja kaikki tietää kuvion. Avataan lahjat, ihaillaan niitä jonkun aikaa ja meillä ainakin sen jälkeen kaikki keräännytään keittiön pöydän ääreen pelaamaan lautapelejä ja herkuttelemaan. :)

Millaiset teidän jouluperinteet on? 


- immu 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti