sunnuntai 15. marraskuuta 2015

KÖYHÄN MIEHEN SUPERHELPPO GLUTEENITON JAUHELIHAKASTIKE

Heipparallaa vaan kaikille ja hyvää sunnuntaita! Ainakin toivon, että teillä on parempi sunnuntai kun meikäläisellä sillä tulin kipeeks. Mun oli tarkotus nähdä pariakin ystävää tänään, mutta veto on niin pois että oli pakko perua menot ja jäädä kotiin huilaamaan. Onneks on spaghettia ja Rillit Huurussa! Ja tietenkin Oona joka purisee pahan olon pois. 


Spaghetti on yks mun lempiruoista, mutta en voi syödä tavallista spaghettia tai tavallista jauhelihakastiketta jonka tekemisessä käytetään vehnäjauhoja. Spaghetin oon korvannut gluteenittomalla, maissijauhoista valmistetulla spaghetilla joka maistuu ihan samalta ja kastike on erittäin simppeli muuttaa. Sen lisäks että sopii gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, sopii se myös niille ketkä eivät osaa valmistaa sitä perinteistä ruskeaa kastiketta. Ja tää on mun mielestä ainakin maukkaampaa, hih. Ja kun lidlistä ostatte aineet niin ei paljoa maksa joten tää on omanlaisensa köyhän miehen superhelppo gluteeniton jauhelihakastike. 

1. Tarvitset jauhelihaa, tosta tomaattipyreestä ( ??? ) käytetään nimitystä tomaattijuttu, ruokakermaa ja gluteenitonta spaghettia. Kaikki hankittu lidlistä. 2. Pistä spaghetit kiehumaan n.8-10 minuutiksi. Lorauta ennen spaghettien laittamista keitinveteen öljyä niin luikerot ei tartu toisiinsa kiinni. 3. Kun oot paistanut jauhelihan ja maustanut sen mielesi mukaan ( mä käytin vaan grillausmaustetta ja valkosipulijauhetta ), kaada ensin tomaattijuttupyrehomma sekaan ja sekoittele.
4. Kun oot sekoittanut, lisää ruokakerma ja TADAA sekoita uudestaan! Sekaan voi myös lorauttaa ketsuppia, me aina sillon tällön tehdään juurikin näin.5. Siinä sulla on nyt herkullinen ruoka-annos! Nautiskele pois.

Sunnuntai-iltojen jatkoja teille kaikille ihanille ketkä jaksatte mun jorinoita lueskella, mä linnoittaudun peiton kera sohvalle katsomaan niin ihanan koukuttavia TV-sarjoja!

- immu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti