maanantai 26. lokakuuta 2015

Motivaation metsästystä

Mulla on ollut viime vuoden alusta alkaen tavoitteena päästä parempaan kuntoon, ja vaikka toki kaikilla ( vaikka kuinka muuta väitettäis ) on suurena syynä näyttää paremmalta, aivan kuten mullakin, mulla on myös ollut syynä henkisesti aivan surkea olo ja se järjetön stressi ja morkkis mikä tulee millon mistäkin syystä. Yhdessä vaiheessa tunsin morkkista jopa hedelmien syönnistä, huhhuh..

Mulla on kahdenlaisia kausia mitkä vaihtelee turhan tiuhaan tahtiin mun elämässä: joko mä liikun aktiivisesti ( joskus huomaan viikon lopuksi että oho, on tullut jopa seitsemän treeniä tehtyä viikon aikana ) ja syön säännöllisesti ja terveellisesti ja mulla on tosi hyvä olla, en stressaa enkä sen kummemmin mieti sitä itse prosessia vaan ihan vain elän. Sitten on niitä kausia, kun en liiku viikkoihin, en joko jaksa syödä juuri ollenkaan mitään tai sitten vedän herkkuja koko ajan ja olo on mitä kamalin, ihan turvonnut ja sumuinen ja ahdistunut.

Mun tavoite oikeastaan on löytää se kultainen keskitie millon voisin vaan elää ja olla perustyytyväinen. Siihen kultaiseen keskitiehen kuuluis jokaviikkoinen liikkuminen, perusterveellinen syöminen satunnaisine herkkuhetkineen, hyvä stressitön olo ja elämästä nauttiminen. Ah, se vasta olis jotakin!

Mulla on jälleen huonompi kausi. Viime viikon saldoksi jäi yks treeni ja huonosti nukutut yöt jonka vuoksi oon tällä hetkellä ihan äärimmäisen väsynyt ja tekis mieli nukkua koko päivä. Viime viikolla mulla meni lähes jokainen yö niin, että nukahdin yhdentoista paikkeilla ja heräsin 1-2 aikoihin, valvoin reilu tunnin, nukahdin uudestaan ja heräsin viideltä enkä saanut unta enää. Yhtenä yönä nukuin vain kolme tuntia, yhdestätoista kahteen ja siinä sitten valvoinkin seuraavaan iltaan. Onko ihmekään että nyt väsyttää?

Lähes itkin itsekseni täällä, kuinka mun motivaatio on ottanut siivet alleen ja lentänyt tiehensä. Mulla olis monta hyvää motivaation lähdettä, mutten tunnu saavan niistä otetta ja puskettua sitä motivaatioo käytäntöön. Mä oon ahdistellut ja masistellut kotona, että miten ihmeessä mä saan potkittua itteni liikkeelle? No, päätin ottaa päivä kerrallaan ja tänäänkin asetin tavoitteekseni, että teen joko kotitreenin tai käyn kävelyllä. Sit saan olla tyytyväinen!  Heh, kun sain tuon kirjoitettua, kiskaisin ulkohousut ja hupparin päälle ja lähin lenkille iiiiihanaan syyssäähän. Siellä on ihan uskomaton sää! Ja sen verran haipakkaa tuli käveltyä, että hiki tuli. Mä koen myös itselleni suureks avuks sen, jos teen ihan konkreettisen suunnitelman. Kirjaan aina viikko kerrallaan ylös, mitä aion ja haluan tehdä minäkin päivänä. En ota stressiä vaikkei jokainen kohta toteutuiskaan, mutta tottakai pyrin tekemään kaiken minkä oon laittanu itelleni tavotteeks. Ja sitten kun sen koristelee ja pistää jääkaapin oveen niin eihän sitä voi olla yrittämättä saavuttaa sitä viikkotavotettaan! Katotaan miten mulle käy, tuunko itkemään sunnuntaina kun en saanutkaan motivaatiota kiinni.Tällä hetkellä se motivaation löytäminen ja itsensä liikkeelle työntäminen olis mulle äärimmäisen tärkeitä, koska tällä tietoo oon koko seuraavan vuoden kotona ja mähän tuun hulluks jos istun 365 päivää neljän seinän sisällä! Mitään muita harrastuksiakaan ei oo kuin lenkkeily ja kotitreeni, joten pitää pyrkiä panostamaan niihin extrapaljon.

Mitä keinoja teillä on motivaation metsästykseen? Kirjoitatteko tsemppaavia lauseita itsellenne ylös, teettekö suunnitelmia niinkuin allekirjoittanut, kuunteletteko menevää musiikkia? Mä otan ilomielin kaikki vinkit vastaan!

- immu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti