lauantai 17. tammikuuta 2015

Ensimmäistä kertaa ikinä: kokki 300

Mun mielestä ruoanlaittotaito on todella tärkeä taito osata. Kun muuttaa omilleen, eihän sitä voi aina äitiä pyytää tekemään ruokaa. Toki monet myös valitsee ennemmin syövänsä valmisruokia tai joka päivä pikaruokapaikoissa, kuin että opettelisivat tekemään ruokaa, mitä mä en henkilökohtaisesti ymmärrä. Multa on jopa kysytty kerran ( ehkä vuoden kaks takaperin, mun ikänen eli tuolloin 18-19v. ), että miten keitetään kananmunat. Menin silloin ihan hämilleni ja ihmettelen asiaa vielä tänäkin päivänä.

Tän kirjoituksen tarkoitus ei oo kuitenkaan arvostella tai loukata ketään, sillä en itsekään oo mikään kummoinen kokki. Mutta kuitenkin aina laitan kotiruokaa itse. Tässä tuleekin siis älyttömän helppo ja herkullinen resepti: Uunilohta uuniperunoiden ja -porkkanoiden kanssa! Paljon siis uuniruokaa. 

UUNILOHI:

1 Lohifile
Sitruunamehua
Kalamaustetta
Sitruunapippuria

1. Aseta lohifile uunivuokaan nahka alaspäin. 
2. Ripottele sitruunatäysmehua ( tätä saa keltaisissa pikkupulloissa joka kaupassa! ), kalamaustetta ja sitruunapippuria oman maun mukaan ( itse tykkään peittää kalan kunnolla koska tykkään mausteisesta ruoasta. ). Itse en käytä suolaa ollenkaan, mutta sitäkin voi heittää sekaan.
3. Paista kalaa uunin keskiosassa 175 asteessa n. 45-60min


UUNIPERUNAT JA -PORKKANAT:

n.1 pussillinen yleisperunoita
n.1 pussillinen porkkanoita 
Rypsi- tai oliiviöljyä
Grillausmaustetta
Pizzamaustetta
Valkosipulijauhetta

1. Kaada kulhon pohjalle ohut kerros öljyä. Lisää sitten reilusti grillausmaustetta, pizzamaustetta ja vähän valkosipulijauhetta. Sekoita hyvin kauhalla tai vaikka nuolijalla.
2. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Lisää ne sitten öljy-maustesekoitukseen. Katso että kaikki perunat ja porkkanat ovat yltä päältä "maustetahnassa".
3. Kaada perunat ja porkkanat pellille. Jos haluat niistä rapeita, yritä välttää ylimääräisen öljyn valumista kulhosta pellille, sillä öljy pehmentää niitä. 
4. Paista uunissa joko keski- tai alatasolla 175-200 asteessa n.30min


Ja näin, tadaa! Teillä on herkullinen ja jopa suht terveellinen ateria valmiina! Ja jo pieni annos täyttää kyllä, voin taata sen! Ei muuta kuin nauttimaan. :) Ja lisäksihän tuohon voi myös lisätä halutessaan muita mausteita ja vaikka bataattia. Kukin oman mielen ja maun mukaan!Oona toivottaa kaikille hyvää lauantai-iltaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti